Dakisolatie

Dakisolatie mogelijk bij schuine daken en platte daken. Tegen de binnenzijde van het dakbeschot (o.a. hout) wordt een polyurethaan isolatielaag gespoten. Bij riet wordt er tegen een net, dat aan de binnenzijde wordt aangebracht, gespoten. De naadloze isolatie laag die vervolgens ontstaat is volkomen, winddicht. Ook spanten op zolderingen kunnen worden meegeĆÆsoleerd.

Dakisolatie aan de boven- en binnenzijde.

Het isoleren van schuine en platte daken moet vakkundig gebeuren. Montisol heeft twee methodes om dakisolatie toe te passen:

  • Dakisolatie aan de bovenzijde, deze methode wordt vaak toegepast bij een verbouwing of renovatie van een woning. Na het verwijderen van de dakpannen en het uitvoeren van enkele bouwkundige voorzieningen wordt op de bovenkant van het dakbeschot een isolatie gespoten na het aanbrengen van de laag polyurtehaanisolatie kunnen de pannen worden teruggeplaatst.
  • Dakisolatie aan de binnenzijde, deze methode is alleen toepasbaar bij schuine daken. Tegen de binnezijde van het dakbeschot wordt een laag polyurtehaanschuim aangebracht. Bij rieten- of asbest daken wordt er tegen een net gespoten.