PUR ISOLATIE

Pur-schuim wordt onder hoge druk gespoten en neemt de vorm aan van de ondergrond. Er zijn dus geen naden of hoeken die worden overgeslagen zoals bij het leggen van isolatieplaten. Dus geen koudebruggen of luchtlekken. Het schuim hecht zich op alle soorten materialen zoals, hout, steen, metaal, beton…. Wel dient de oppervlakte schoon en vochtvrij te zijn. De omgevingstemperatuur mag niet onder het vriespunt komen.

GEZONDER EN MILIEUVRIENDELIJKER

Pur-schuim is gemkakelijk te hanteren en bevat geen schadelijke vezels of giftige stoffen die de gezondheid of het milieu kunnen schaden. Het veroorzaakt geen allergiën of huidirritaties en is vocht en schimmelwerend. Door een betere isolatie, zorgen we eveneens voor minder verbrandingsgassen die een positieve invloed hebben op het milieu.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN:

  • Isolatie zonder naden en kieren >   Door het spuiten van pur onstaat een naadloze isolatielaag zonder koude bruggen.
  • Maximale isolatie bij een minimale dikte >het schuim heeft een extreemlage warmtegeleidingscoëfficiënt dat door geen ander materiaal bereikt wordt. dit bespaart waardevolleruimte.
  • Isoleren van moeilijk toegankelijke bouwdelen> door de ”vloeibare” verwerking kunnen moeilijk toegankelijke of gewelfde plaatsen probleemloos geïsoleerd worden zonder het arbeidsintensief op maat snijden van isolatie.
  • Goede hechting op de ondergrond > het schuim hecht zich als een tweede huid en kan worden toegepast op een veelvoud van ondergronden.
  • Verbeterd de levensduur van gebouwen > het geslotencellige schuim verbetert aantoonbaar de bouwconstructie en de levensduur van gebouwen.
  • Verhoogt het comfort in huizen > Bewoners van woningen geisoleerd door montisol geven aan dat de woonkwaliteit en het comfort gestegen zijn.
  • Het purschuim is bestand tegen zuren en basen, zeewater, industriële afvalgassen.