Subsidie

VEEL GEMEENTES GEVEN AANVULLENDE SUBSIDIE OP ISOLATIE. DIT VERSCHILT PER GEMEENTE. INFORMEER VOOR DE MOGELIJKHEDEN BIJ UW GEMEENTE.

Meer informatie over subsidies van gemeenten vindt u ook via de online Energiesubsidiewijzer.
Lees meer over subsidie Subsidie van uw gemeente


BTW
-VERLAGING ISOLATIE

De belangrijkste en tevens meest omvangrijke maatregel betreft een verlaging van het BTW-tarief op arbeidsintensieve isolatiemaatregelen van 19% naar 6%. Deze regeling geldt voor isolatie van woningen (let op: de regeling geldt niet voor bedrijfspanden) van minimaal twee jaar oud.

De volgende vormen van isolatie vallen bijvoorbeeld onder de regeling:

  • Dak-, vloer- of gevelisolatie met een Rc-waarde van groter dan of gelijk aan 2,5m2K/W.
  • Spouwmuurisolatie met een Rc-waarde van groter dan of gelijk aan 1,1 m2K/W.

ONDERNEMERS: DE EIA

Bovengenoemde isolatie subsidies zijn uitsluitend bedoeld voor particulieren. Ondernemers worden dankzij de EIA echter niet in de kou gelaten. Deze fiscale regeling stelt ondernemingen (denk aan woningcoƶperaties of vakantieparken) in staat een deel van de investeringen die zij doen in energiebesparende maatregelen terug te vragen van de belasting. De EIA is een complexe regeling die vele soorten investeringen dekt en aan specifieke voorwaarden is verbonden. Voor een compleet overzicht en meer uitleg over deze subsidieregeling verwijzen we u door naar de website van de stichting senternovem, die samen met de belastingdienst de EIA-regeling beheert.