Scheepsbouw

Montiol past zijn naadloze isolatiesystemen toe in de scheeps- en jachtbouw, bij onderhoud van schepen, vullen van drijflichamen en koel/vriesruimten. Aan isolatie wordt deze sector zware eisen gesteld, denk ondermeer aan duurzaamheid, temperatuurschommelingen, vochtinwerking, koudebruggen enz. Montisol heeft een ruime expertise op het gebied van scheepsisolatie, welke wordt gestaafd door een indrukwekkende lijst referenties. Wij bieden u een 100% naadloze polyurethaan isolatie oplossing voor elke situatie.

 

MATERIAAL EN VERWERKING

Montisol brengt het polyurethaanschuim door middel van sprayen direct aan op het te isoleren object. Het materiaal vormt een continue egale laag zonder naden, kieren of gaten waar isolatie zonder warmte- en/of koude bruggen ontstaat. De naadloze schuimlaag is de ideale oplossing voor oppervlakken met de meest uiteenlopende vormen, aangezien het zich naadloos aan de ondergrond aanpast.

Door de gesloten celstructuur is polyurethaanschuim waterbestendig en dient tegelijkertijd als afdichting tegen weers- en temperatuurinvloeden. Tevens is het polyurethaanschuim bestand tegen zwakke zuren en basen,oliën vetten en benzine, omdat het polyurethaanschuim droog wordt aangebracht, is roestvorming uitgesloten.

 

Een belangrijk onderdeel bij de bouw/renovatie van een woonboot/ ark is de isolatie van het dak, de buiten- en binnen wanden. Pur is de meestbrandwerend isolatie en het is niet gevoellig voor vocht en ongedierte. Het polyurethaanschuim hecht zich als een tweede huid op scheepshuid.

Montisol garandeert een 100% naadloze isolatie.

Veel watersporters ondervinden in voor- en naseizoen hinder van condensvorming in hun jacht, vooral wanneer het weer koud of nat is. Door polyurethaan op de romp te spuiten wordt een isolatielaag verkregen, die condensvorming op de scheepshuid tegengaat. Polyurethaan kan moeiteloos tussen de scheepsspanten gespoten worden in elke gewenste laagdikte. Met de nieuwste polyurethaansystemen wordt zelfs voldaan aan de normen van brandklasse M¹. Dankzij deze polyurethaanlaag wordt overdag de warmte-instraling aanzienlijk beperkt en wordt voorkomen, dat zich in de nacht condens kan vormen.